Voedingspsycholoog

Voedingspsycholoog

Voedingspsycholoog

Ik ben psycholoog met gespecialiseerde kennis op het gebied van eetproblemen. Tevens ben ik voedingspsycholoog. Als voedingspsycholoog schrijf ik geen (standaard) diëten voor, maar pakken we de echte oorzaken achter je eetprobleem aan. Je krijgt tevens concrete handvatten en adviezen aangereikt om je eetgedrag te verbeteren en een gezond eetpatroon te creëren. Op weg naar een gezond gewicht leer je balans te vinden.


Waarom werken diëten niet?

Door het volgen van een dieet verlies je vaak kilo's (of kom je juist aan). Wanneer je stopt met een dieet, val je vaak weer terug in je oude eetpatroon en eetgedrag. Veel mensen komen aan, worden regelmatig zelfs zwaarder dan voorheen. Dit is het zogenoemde jojo-effect.


Jojo-effect voorkomen

Veelvuldig aankomen en afvallen is niet alleen frustrerend en teleurstellend, maar ook ongezond. Doorbreken van jojo gedrag is daarom noodzakelijk voor een goede gezondheid. Duurzame verandering vereist echter een grondige aanpak, waarbij zowel de oorzaken van je eetgedrag (zoals emotie-eten) worden aangepakt, als ook je huidige eetpatronen. Alleen een duurzame verandering leidt immers tot een gezonde en nieuwe manier van leven.


Voor meer informatie over voedingspsycholoog, afvallen, overgewicht, emotie-eten en andere problemen klik dan op eetstoornis behandeling.

Neem contact op

© Psycholoog Eetstoornis | Alle rechten voorbehouden