Hulp bij afvallen

Geen crash dieet maar een langdurig gezond gewicht

Afvallen door lijnen en gewichtsverlies

Hulp bij afvallen: succesvolle aanpak van overgewicht

Als je dit leest heb je het vast zelf meegemaakt: Je gaat op dieet en verliest gewicht. Tot na een tijdje de verloren kilo's er weer aanvliegen. Meer dan 90 procent van de mensen heeft na een dieet binnen enkele jaren weer hetzelfde gewicht of is zelfs zwaarder geworden. Bij hardnekkig overgewicht werkt alleen lijnen of een dieet volgen niet, tenminste niet wanneer je langdurig op een gezond gewicht wilt blijven en blijvend wilt afvallen.


Overgewicht de baas met gezond afvallen

Voel je je regelmatig onzeker, vermoeid, gespannen, teleurgesteld, angstig, verveeld of boos en heb je dan zin om wat te eten? Doe je dat dan ook? In het laatste geval heb je waarschijnlijk last van emotie-eten, ook wel emotioneel overeten genoemd. Je hebt dan de neiging om emoties en vervelende gevoelens weg te stoppen met eten. Emotioneel overeten is een belangrijke oorzaak in het ontstaan van overgewicht. Alleen diëten dan helpt niet. Deskundige psychologische hulp is min of meer noodzakelijk om de strijd tegen je overtollige kilo's te winnen.


Gewicht in balans

Omdat ik naast psycholoog ook paranormaal begaafd ben, kan ik je snel inzichten geven in de onderliggende oorzaken van je overgewicht, emotie-eten, eetbuien enz. Ik geef je inzichten in het waarom? je zoveel eet. Gedragspatronen, denkpatronen, overtuigingen, gewoontes en oud zeer heeft vaak grote invloed op het ontstaan en in stand houden van overgewicht. In mijn psychologenpraktijk pakken we hardnekkig overgewicht dan ook aan door naar al deze factoren te kijken en ze aan te pakken. Als psycholoog behandel ik overgewicht en afvallen, resultaat- en doelgericht. Het doel is gewicht in balans en het verminderen van overgewicht door afvallen met een langdurig resultaat.


Langdurig gezond gewicht

Bewustwording van voeding is onderdeel van een gezonder eetpatroon. In mijn praktijk leer je wat is goed voor specifiek jouw lichaam. Veel hoogsensitieve personen (HSP) hebben bijvoorbeeld vaak al korte tijd (soms al binnen een half uur) na het eten last van o.a. vermoeidheid, opnieuw honger of maagkrampen. In de nacht kunnen ze slecht slapen. De volgende dag zijn ze somber, onrustig enz. Dit kan het effect van voeding zijn. Van belang is dus om te weten waarom je eet, wat je weg-eet, welke emoties je hebt, wat je eet, wanneer je eet, in welke hoeveelheden en welk voedsel goed voor je is.

Het doel van de behandeling is onder meer inzicht krijgen in je gedrag, onderliggende problemen, je emoties, als angsten, schuldgevoelens, schaamte. Het doel is dat je lekker in je vel komt te zitten met een gezond gewicht in balans, dat bij je past.


Lekker in je vel met een gezond gewicht

Wil je je niet weer in een crash dieet storten, met sapjes, (dure) maaltijd chakes, repen, veel eieren, weinig koolhydraten, brood of weinig punten, waardoor je uiteindelijk na enige tijd toch weer aankomt. Wanneer je niet gaat voor korte termijn succesjes, maar voor een gezond gewicht en blijvend wilt afvallen. Neem dan contact op voor hulp bij afvallen. Ik antwoord snel, zodat je direct kunt starten.

Neem contact op

© Psycholoog Eetstoornis | Alle rechten voorbehouden