Psycholoog en ervaringsdeskundige

Eetstoornis en eetprobleem

Psycholoog Eetstoornis

Psycholoog Eetstoornis - Expertise in problemen met eten

Behalve doctorandus Klinische Psychologie ben ik ook paranormaal begaafd en ervaringsdeskundige op het vlak van eetstoornissen. Als ervaringsprofessional heb ik ervaren hoe het is om met een eetstoornis te worstelen én hoe je een eetstoornis succesvol op kunt lossen. Dat ik zowel theoretisch, praktisch, intuïtief als door ervaring onderlegd ben, is een groot voordeel in de behandeling. Zo weet ik waar je mee kampt, waar het vandaan komt en kan ik je duidelijke handvatten geven die je daadwerkelijk verder kunnen helpen. In de behandeling maak ik tevens gebruik van mijn ervaringsdeskundigheid met hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en burn-out.


Ervaringsdeskundige, paranormaal begaafd en psycholoog

Een bijzondere en effectieve combinatie; ervaringsdeskundige, psycholoog en paranormaal begaafd. Wat betekent dat nou eigenlijk, paranormaal? Wanneer iemand paranormaal begaafd is, krijg je informatie over iets of iemand via een andere dan 'de normale' zintuiglijke waarneming. Bij mij kun je dat het beste vergelijken met een sterk ontwikkeld verhoogd vermogen tot intuïtief voelen. Ik ben helderziend, -horend, -voelend, -ruikend en -wetend. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met dit talent. In de loop der jaren heb ik geleerd het zuiver toe te passen om mensen optimaal te kunnen begeleiden.

Snel resultaat

Door de unieke combinatie ben ik in staat om snel te beginnen met de behandeling. Je hoeft dus geen uitgebreide intake te ondergaan. Je niet voor te bereiden op een sessie. Ik geef je inzicht in je problemen, waardoor het komt, je situatie, je persoonlijkheid, je gedrag en emoties. Tevens geef ik je heldere aanwijzingen voor verbetering.

Internationaal research

Binnen University College London (UK) en Traumatic Stress London (UK) heb ik samen met dé internationaal bekende trauma-specialist Professor Chris R. Brewin lange tijd onderzoek gedaan naar trauma (PTSS). Ook nu nog ben ik nog Universitair verbonden met mijn wetenschappelijk promotie onderzoek naar 'chronische traumatisering, hechting, burn-out en persoonlijkheid.'

Aanvullende opleidingen, trainingen en kennis

In de loop der tijd heb ik vele specialistische opleidingen, trainingen gevolgd en kennis verworven: Psychosociale Therapie, Mindfulness (MBSR), ACT, Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie, Hypnotherapie, Rationeel-Emotieve Therapie, Clientgerichte Psychotherapie, Droomanalyse, Psychodynamische therapie, Mentally Based Therapy (MBT), Coaching, Gestalt therapie, Exposure therapie, Existentiële psychotherapie, EMDR.

Voordat ik in 2007 begon met de behandeling van mensen in mijn praktijk, heb ik gewerkt binnen de GGZ en een psychiatrische praktijk.


Een illustratie uit de praktijk van het 'paranormale'

Edith, (19 jaar), geeft tijdens een consult aan dat zij door haar eetstoornis geen enkele vriendin meer heeft. Ze voelt zichzelf eenzaam en mistroostig. Ik zie en voel dat Edith met regelmaat een kleine blonde vrouw spreekt. Een jonge vrouw van haar leeftijd, waar ze het goed mee kan vinden. Dus vraag ik aan Edith, of ze deze dame kent en wat ze onder vriendschap verstaat? Ik voel namelijk een klik tussen beiden. Ik voel tevens dat Edith zichzelf in een slachtofferrol plaatst. Schoorvoetend zegt Edith: 'Dat is Caroline. We sporten vaak samen. We hebben goede gesprekken.' Edith voegt toe: 'Ik begrijp wat je bedoelt te zeggen, maar hoe weet jij dat allemaal?'

Daarop laat ik Edith zien, dat ze zichzelf in een slachtofferrol plaatst. De rol had een functie tijdens haar jeugd (door haar verleden). Ik licht toe hoe, waarom, waardoor? Ook vertel ik: 'Nu als volwassen vrouw, past de rol je niet meer. Daar gaan we samen aan werken.'

Neem contact op


© Psycholoog Eetstoornis | Alle rechten voorbehouden