Eetstoornis behandeling

Voor eetstoornissen en eetproblemen

Behandeling van eetstoornis

Eetstoornis behandeling

Heftige eetbuien, ernstig overgewicht en emotie-eten; eetproblemen en eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Met de juiste psychologische behandeling kun je een eetstoornis of eetprobleem overwinnen.

Het is voor de buitenwereld niet altijd even duidelijk dat iemand een eetstoornis heeft. Mensen met een eetstoornis weten hun stoornis vaak goed te verbergen. Het gevolg is vaak dat je geen goede behandeling krijgt en pas pas na jaren hulp ontvangt.


Hoe verloopt de eetstoornis behandeling?

Allereerst gaan we naar de onderliggende oorzaken kijken. Een eetprobleem of eetstoornis is een uiterlijk gevolg van wat er zich binnenin jou afspeelt. In de behandeling richten we de aandacht onder andere op het versterken van zelfvertrouwen, eigenwaarde, maar ook op het verminderen van je angsten, gevoelens van leegte, schuld, schaamte, boosheid, verdriet. Wanneer pijnlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, krijgt de verwerking daarvan ook een plek tijdens de therapie.

In de eetstoornis behandeling geef ik je inzichten, zoals waarom je last hebt van bepaalde problemen. Ik leer hoe je vastzittende patronen kunt doorbreken. Ook daar waar aangeleerd gedrag botst met je persoonlijkheid. Omdat ik overtuigd ben van de moed die elk mens bezit, bied ik je duidelijke handvatten om het verloop van je leven weer in eigen hand te nemen en in beter contact te komen met je lichaamsgevoel. Kortom we pakken je eetstoornis bij de kern aan.

Psycholoog en ervaringsdeskundige

Naast psycholoog ben ik ook ervaringsprofessional op het vlak van eetstoornissen. Hierdoor is mijn benadering resultaat- en cliëntgericht. Dat wil zeggen, ik reageer op wat jij nodig hebt en help je daarmee te komen tot een optimaal resultaat voor jou. Ik ben in staat om vlug inzichtelijk te maken welke factoren hebben bijgedragen aan je klachten, met duidelijke aanwijzingen tot verandering. Hierbij pas ik de behandelwijzen toe die bij jouw omstandigheid passen.

Resultaat

In de behandeling ervaar je dat mijn psychologisch inzicht en paranormaal begaafd zijn, elkaar versterken. Zo ben ik in staat om snel te beginnen met de behandeling; er is geen langdurige intakeprocedure nodig. Ook is het niet nodig om je voor een gesprek voor te bereiden. Ik geef je inzicht in je eetprobleem en eventuele andere klachten, jouw persoonlijke situatie en je persoonlijkheid, gedrag, emoties of andere van belang zijnde aspecten. Daarbij geef ik je heldere aanwijzingen over hoe je op een andere wijze met intense en moeilijke situaties om kunt gaan.

Behandeling van:

Welke andere problemen?

Naast eetproblemen kun je bij mij ook terecht voor andere problemen. En dat is handig, omdat veel mensen met een eetprobleem ook met andere problemen kampen, zoals angsten en depressieve klachten. Vaak spelen concentratieproblemen een rol. Soms ligt een trauma ten grondslag aan je eetstoornis, of hechtingsproblemen, onzekerheid. Slaap je regelmatig slecht? Ook dat is een veel gehoorde klacht bij een eetprobleem of eetstoornis.

Wat behandel ik nog meer?

 • Stress en burn-out
 • Trauma (PTSS)
 • Depressieve klachten
 • Angst en fobie klachten
 • Problemen met concentreren, ADD, ADHD
 • Problemen met hoogbegaafdheid
 • Problemen met hoogsensitiviteit
 • Slecht slapen
 • Onzekerheid, lage eigenwaarde, schaamtegevoelens
 • Opvoedingsproblemen
 • Bindingsangst, moeite met hechten, hechtingsproblemen
 • Rouw en verliesverwerking
 • Onverklaarde lichamelijke klachten
 • Relatieproblemen in relatietherapie
 • Verslavingsproblemen
 • Therapieën

  Ik ben breed opgeleid en behandel dus naast problemen met eten ook andere klachten. Bovendien heb ik ruime ervaring in het toepassen van uiteenlopende behandelmethoden. In de behandeling gebruik ik de behandelingen, die specifiek bij jouw klachten, jouw situatie en jouw persoonlijkheid passen.

  Om een afspraak te maken, heb je geen verwijzing nodig. Ik begeleid volwassenen en adolescenten vanaf 16 jaar.

  Wil je meer weten over de oorzaken van een eetprobleem of eetstoornis? Lees dan verder op oorzaken eetstoornis of eetstoornis behandeling. Psycholoog Eetstoornis behandelt eetproblemen snel en deskundig.

  Neem contact op

  © Psycholoog Eetstoornis | Alle rechten voorbehouden