Ervaringsverhalen van clienten

over Psycholoog Eetstoornis

client vertelt over Psycholoog Eetstoornis

Cliƫnten vertellen

Ellen, 24 jaar, Utrecht

Het is nu zes jaar geleden dat ik begon met lijnen. Ik was niet mooi en te dik, daarvan was ik overtuigd. Mijn band met mijn moeder was heel close. Mijn vader was buschauffeur en veel van huis. Op de middelbare school had ik het niet gemakkelijk. Ik leerde lang en hard. In die tijd begon ik veel te sporten en steeds minder te eten. Mijn moeder stuurde me naar de huisarts. Deze stuurde me naar een diëtiste en een psycholoog. Ik kwam steeds verdrietig terug en werd steeds meer down. Mijn moeder besloot zelf op zoek te gaan naar een psycholoog. Zo kwam ik bij Bernadette. Bij haar kreeg ik inzichten in mijn eetgedrag. Ze zag, wat de oorzaak was. Ik werd zelfstandiger, kreeg meer zelfvertrouwen. Al doende veranderde mijn eetgedrag. Ik volg nu een opleiding, eet weer van alles. Ik ben in balans, evenals mijn eetgewoontes. Ik weeg 60 kg en wandel en sport regelmatig, maar niet meer obsessief. Zo trots!

Esther, 41 jaar, Breda

Op mijn veertiende besloot ik te gaan lijnen, terwijl ik achteraf gezien helemaal niet dik was. Een vriendinnetje spoorde me aan. Ze was in mijn ogen mooi en slank. Net als zij volgde ik een streng fruit dieet met crackers. Na maandenlang lijnen, kreeg ik eetbuien. Ik vrat dan van alles, kon niet stoppen. 'Het maakt nu toch niet meer uit, de volgende dag begin ik wel weer met lijnen,' dacht is steeds. De volgende dag begon ik dan inderdaad. Dat lukte tot de avond. Als ik thuis kwam, propte ik me weer vol. Soms braakte ik en kroop vol schuldgevoel en schaamte in bed. Lijnen, afvallen volgde elkaar in rap tempo op. Dat hield ik jarenlang vol. In de tussentijd bezocht ik een coach. Het werkte voor geen meter. Toen ik stopte met de therapie verweet ze me zelfs: 'dat ik een puinhoop maakte van mijn leven en er nooit vanaf zou komen.' Pas rond mijn dertigste kwam ik bij Bernadette terecht, via haar website. Ik voelde direct dat ze me begreep. Ongelofelijk maar ze legde meteen de vinger op de zere plekken. Nu zit ik lekker in mijn vel, Ik heb al lange tijd geen (vr)eetbuien meer. Ik ben uiteindelijk afgevallen sinds de start van mijn behandeling bij Bernadette, maar juist omdat ik geen dieet volgde! Ik ben Bernadette dankbaar. Ze heeft mijn leven veranderd. Dat weet zo ook, omdat ik het haar al vaker heb gezegd;-)

Jolanda, 19 jaar, Amsterdam

Ik was niet echt dik, maar wilde leuk gevonden worden. Met afvallen zouden kleren me beter staan. Ook hoopte ik populairder te zijn (meer aandacht van jongens te krijgen). Ik voelde me regelmatig niet gezien, afgewezen. Lijnen beviel me; ik viel veel af; voelde mijn botten. Ik viel steeds meer af. Tot ik eetbuien kreeg. In een uur kon ik zo een hele appeltaart, zak chips en een pak ijs naar binnen werken. Ik begon alles uit braken. Wekelijks. Dagelijks na iedere eetbui. Op school voelde ik me alleen en verdrietig. Thuis bestond mijn leven uit eten en braken. Dat duurde zo'n vijf jaar. Ik besloot hulp te zoeken, maar moest lang wachten. Mijn moeder bracht me bij Bernadette. Bernadette is gespecialiseerd in eetstoornissen, ook hoogbegaafde en hoog intelligente meisjes. Ze vertelde me zoveel rake dingen in de eerste sessie. Heel bijzonder, maar vooral fijn. Nu gaat het zo veel beter met me. Ik braak niet meer en ook de eetbuien zijn gestopt. Soms al sik erg gespannen ben of moe, verdrietig, voel ik nog de neiging. Ik weet inmiddels precies hoe ik ermee om moet gaan. Ook heb ik weer zin in dingen. Ik studeer, ook dat gaat prima.

Deborah, 34 jaar, Den Haag

Over de behandeling bij Bernadette heb ik niets dan lof. Ik ben een wandelende reclameboodschap. Ze is zo doortastend, helder, rustig. Ik vond het enorm bevrijdend dat ze zelf een eetstoornis heeft overwonnen. Ik heb me hierdoor geen moment geschaamd voor mijn gedrag en vreemde gedachten. Bernadette heeft veel te bieden. Mijn dank is enorm!

Anne, 27 jaar, Rotterdam

Ik heb inmiddels al twee jaar geen eetbuien meer. Daarvoor was ik ruim negen jaar bezig met lijnen en overeten. Afwisselend had ik periodes waarin ik afviel, dan weer kwam ik veel aan. Tijdens een eetbui propte ik van alles naar binnen; kauwen en proppen. Doodsbang om aan te komen, sloeg ik weer aan te lijnen. Braken deed ik niet. Het lukte me niet. Ik walgde van mijn lichaam, haatte mezelf in de spiegel, schreef schriften vol met voedsel en calorieën, maakte planningen en vergat alles weer tijdens een eetbui. Na vier jaar lang verschillende therapieën geprobeerd te hebben, kwam ik bij Bernadette. Tijdens eerdere hulpverlening lag de focus bij eten en niet eten en erover nadenken. Het had me weinig geholpen; ik dacht al zoveel over eten. Bij Bernadette liep dat heel anders. Alle factoren werden behandeld; mijn jeugd, hechting, relaties, perfectionisme, angsten valkuil(en), (eet) gedrag, schuldgevoelens, schaamte. Ze zag alles snel en zuiver. Ik leerde snappen waarom ik eetbuien kreeg, maar vooral om weer te gaan voelen, blij te worden van dingen. Genieten. Ja, dat is het juiste woord. Bernadette is psycholoog en ervaringsprofessional, maar ook paranormaal. Dat is zo ontzettend fijn, ze weet, voelt en ziet zoveel. Dingen die er echt toe doen. Echt uniek. Top!

,Rolinde, 21 jaar, Maastricht

Ik wilde altijd hoge cijfers halen. Vaak leerde ik tot laat in de avond. Tegelijkertijd waren er veel spanningen tussen mijn ouders. Ik wilde hen graag gelukkig maken en cijferde mezelf en mijn gevoelens weg. In die tijd begon ik minder te eten. Het was een manier om mijn gevoel af te vlakken, weet ik nu. Ik viel veel af, wilde alleen maar meer bewegen en niet eten. Ik was diep ongelukkig. In die tijd wilde mijn zusje dat ik hulp ging zoeken. Via een vriendin van haar kwam ik bij Bernadette. Ze wilde me echt helpen, voelde ik. Ze hielp me ook. In de behandeling leerde ik veel over mijn eetgedrag, mezelf, als mijn angsten, behoeftes, gevoelens. Mijn hechting was niet veilig, leerde ik ook. In de therapie leerde ik me minder schuldig, verantwoordelijk voor anderen te voelen. Ik was erg gevoelig kwam ik achter. Ik las over HSP. Ook daar kon Bernadette me mee helpen. Intussen gaat het het hartstikke goed met me. Ik ben weer op een gezond gewicht en studeer geneeskunde in Utrecht. Ik woon op kamers met drie gezellige huisgenoten. Ik kan iedereen met een eetprobleem Bernadette aanraden. Ze doorziet jou, wie je werkelijk bent. Ze helpt je met je problemen en hoe aan te pakken, erg snel. Ze is lief, maar ook pittig en duidelijk. Ik voel me echt fijn en veilig bij haar.

Leontien, 32 jaar, Tilburg

Al toen ik dertien was, begon ik aan te komen. Door de jaren werd ik dikker. Mijn vader was stevig, dus ik had aanleg om fors te worden. Diverse diëten heb ik geprobeerd. Er ging wel wat af, maar alles zat er zo weer aan. Ik durfde niet meer te zwemmen uit schaamte en besloot te gaan afslanken. Ik verloor acht kilo. Mijn tante trok me mee naar Weight Watchers. Punten tellen. In vijf maanden tijd ben ik nog eens dertien kilo afgevallen. Ik wilde meer afvallen. Iedere week naar de Weight Watchers maakte me steeds meer geobsedeerd, begrijp ik achteraf. Ze hebben mijn obsessie met eten verergerd en een eetstoornis helpen ontwikkelen. Via mijn huisarts, ben ik bij een psychologe terecht gekomen. Aardige vrouw, leuke klik maar ik had er niets aan. Uiteindelijk wist ze me niet te helpen. Na die eerste psycholoog ben ik nog bij een aantal andere hulpverleners geweest en zelfs in een gespecialiseerde eetkliniek. Via mijn buurvrouw kwam ik met Bernadette in contact. Ze behandelt eetstoornissen ZO ANDERS. De aandacht gaat naar mij, mijn gevoelens, patronen enz. Het gaat al veel beter met me dan dat het ooit heeft gegaan. # wow #trots # bedankt!

Meer ervaringen van cliënten lezen? Ga dan naar de home pagina onderaan en lees verder...

Neem contact op

© Psycholoog Eetstoornis | Alle rechten voorbehouden